Rúnák megismerése

 
 
 

A rúna szó jelentése: „titkos jelek”. Először az észak-európai népek - a vikingek, a kelta és germán törzsek által használt ábécé volt, amely első hat betűjéről „futhark” néven vált ismertté. Különlegessége abban áll, hogy minden egyes betűnek, vagyis rúnának önálló jelentése van. A rúnákat szimbólumrendszerként is alkalmazták jóslásra, vallási és mágikus célokra. Segítségükkel bepillantást nyerhetünk a jövöbe, amely megkönnyítheti döntéseinket.

A mágikus célra való felhasználással azonban vigyázni kell, hiszen a mágia nem játék. Csak akkor alkalmazzuk, ha tényleg nagy szükségünk van rá.

 

Rúnamágiára is igaz az, hogy csak pozitív dolgokra használjuk, mert az átkok nagy bajt hozhatnak a használóra. Többféle dolgot is lehet kérni, pl: párkapcsolat bevonzást, böséget, békét, egészséget. Ezeket szertartás keretében is kérhetjük, de hordhatjuk magunkon az adott rúna jelét amely segít a rúna energiáját segítségül hívni. Léteznek un. kötött rúnák amik két-vagy több rúna összeolvasztásából származnak és így az erejük sokkal nagyobb és célirányosabb.

 

Mivel nagyon erős energetikai erők tartoznak hozzájuk, alkalmazásuk gyógyitásra is kiváló. A rúna alakját testünkkel felvéve magunkba fogadhatjuk a rúna energiáját, ezáltal segítve a gyógyulást. E mellett megelőzésre is kiváló, hiszen erősíthetjük immunrendszerünket, illetve azon szerveinket amelyek működése nem tökéletes. Ennek hatását speciális hangok és színek hozzáadásával erősíthetjük.

 

A Rúnák elkészítése, elemzése, egészségügyi és mágikus alkalmazása Nálam elsajátítható.

 

A rúnák eredete, kapcsolodó istenek:

Az ősi skandináv mítosz szerint a rúnák ismerete Odintól, a viking istentől származik, akinek úgy sikerült megszerezni a rúnák tudományát, hogy kilenc napon át éjjel-nappal, étlen-szomjan függött egy dárdával átszúrva a világmindenséget hordozó Yggdrasil nevű óriás kőrisfán. Ezután vált méltóvá a rúnák határtalan tudására.

 

Minden rúnához tartozik legalább egy,de általában több isten. Az isteneket két csoportra osztjuk, Ász-okra és a Ván-ok.

 

Legfontosabb Ász istenek:

 

Odin, Mindenek Atyja: A skandináv mitológia főistene, akinek sok csodás, bátor tettét örökítették meg a sagák

 

Thor, a népszerű: a mennydörgés, a vihar és a vegetáció istene, akinek fő feladata az emberek védelme az óriások ellen. Csodás tárgyak tették félelmetes harcossá: egy öv, mely megkétszerezi az erejét, egy pár vaskesztyű és híres kalapácsa, a Mjölnir, amely villámokat szór, ha gazdája eldobja, és visszatér, mint a bumeráng.

Loki, a bajkeverő: Loki sudár termetű, szemrevaló isten, de kétszínű jellem. Félig jégóriás, Odin fogadott fia. Sokszor keverte bajba az isteneket – igaz, olykor Önhibáján kívül, kényszerből, vagy azért, hogy mulatságos kalamajkába kerülve, saját bőrét mentse –, ugyanakkor nemegyszer adott már nélkülözhetetlen tanácsokat is nekik. Alakváltó, jártas a mágiában.

Frigg, az anyaistennő: Odin felesége Frigg, az ász-istennők között legelőkelőbb, a mennyek Királynője, Asgard legtündöklőbb palotájának, /Fensalir/nak lakója. A házasok és édesanyák védelmezője, s a termékenység egyik fő vigyázója. Jártas a mágiában.

Heimdall, az istenek őre: Ő vigyáz a Bifrost-re, szivárványhídra, mivel ez az egyetlen út ahol be lehet jutni Asgardba.

Tyr, a becsületes: Tyr  nagy tiszteletben állt a skandinávok között mint bölcs, bátor isten. Ő az egyetlen, aki elég bátor ahhoz, hogy megetesse a vad Fenrirt. 

Baldur, a jóságos: a fény, a béke és a boldogság istene.

 

Ván-istenek

Njörd, a békeszerető: A legidősebb Ván-isten, Frey és Freya apja. A tenger istene, a halászok, kereskedők pártfogója.

Frey, az élveteg: A Vánok főistene, akinek kocsiját arany vadkan húzza, és csodás tárgyak vannak birtokában: egy hajó, amely összehajtva elfér Frey erszényében, és egy kard, amely magától sújt le. Frey a növények, a termés és a béke istene, akinek olykor emberi vágyai támadtak.

Freya, a szépséges: A termékenység és születés védelmezője,maga a megtestesült érzékiség: kedveli a tavaszt, a és a szerelmes énekeket, így aztán  szerelmi ügyekben is szívesen szólították és hívták segítségül az emberek..

 

Napok nevei

Eredetük

 

Hétfő    a Hold napja

Kedd     Tyr napja

Szerda   Odin napja

Csütörtök  Thor napja

Péntek   Frigg (vagy Freyja) napja

Szombat   Loki napja

Vasárnap   a Nap napja

 

 

Menete:

 

   1, Rúnák története, megismerése

 

   2, Rúna készítése, használata

 

   3, Rúna mágikus használata, kötött rúnák

 

 

 

Ár: 4000 ft (kb 2 óra)

 

Igény esetén rendszeres rúna jóga gyakorlás is megoldható.